Macro fotografie: foto van een Vogelmelk bloem.

Creatieve foto

Elke week mezelf uitdagen en proberen een creatieve foto te maken, dat valt toch wel een beetje tegen. Ik heb ideeën genoeg, alleen lukt het niet altijd de foto te maken die ik wil. Deze week was de bedoeling om een foto te maken van M&M’s onder een stuk plexiglas met water op het glas. Dit zou een mooie kleuren weerspiegeling in de waterdruppels moeten geven. Het probleem was dat mijn plexiglas niet helder was en een blauwe kleur had, dus dat werkte niet helemaal. Volgende keer beter. De laatste weken ben ik ook druk bezig geweest om Photoshop onder de knie te krijgen. Dus de foto die ik deze week heb gemaakt is bewerkt in Photoshop. De Vogelmelk bloem zat in een boeket dat mijn vrouw voor haar verjaardag heeft gekregen. Ik kon de foto dus in huis maken.

Vogelmelk bloem
Vogelmelk bloem

 

Macro foto

De foto heb ik gemaakt op een statief met mijn Canon en een Tamron macro lens 90mm.

 • iso 100
 • diafragma f16
 • sluitertijd 2 sec

Bewerking

Zoals ik al eerder vertelde ben ik druk bezig met het leren van photoshop. Dit is een leuke uitdaging. Ik kijk veel Youtube-tutorials en verbaas me elke keer weer wat de mogelijkheden van Photshop zijn. Mijn tip is dat als je met photoshop bezig wilt gaan: kijkYoutube-tutorials! Er staan zoveel video’s op waar je echt veel van kan leren. Ik heb zelf de tutorials van MHilriusFotografie bekeken. Zij geeft een duidelijke uitleg voor beginners.

Bewerking:

 • Laag gekopieerd;
 • met de snelle selectie de bloem uit gesneden;
 • de bloem met de curven wat aangepast;
 • in de Camera Raw filter;
 • witte tinten omhoog gebracht;
 • levendigheid +10;
 • verzadiging +10;
 • Nieuwe laag aangemaakt en gevuld met zwart.

 

Eindresultaat

Het is misschien niet een super creatieve foto, maar ik ben tevreden met het resultaat. De kleuren van de  bloem in combinatie met de zwarte achtergrond geeft het een kunstige uitstraling. Volgende week weer een nieuwe foto. Misschien lukt het deze keer wel een reflectie foto te maken. Als iemand nog tips of ideeën heeft hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.