Zonsopkomst Holle beetse vennekampen

Winterdag

Het is zondag, een koude winterdag met een heldere lucht. Dus de ideale mogelijkheid om lekker vroeg op pad te gaan, foto’s te gaan maken en genieten van de zonsopkomst. Na een paar weken met veel regen en harde wind, lijkt het meer op de herfst dan op de winter. Maar vandaag begon de ochtend met een heldere lucht, kortom een mooie winterdag!

Holle beetje vennekampen

Holle beetse vennekampen

Holle Beetse

Ik heb foto’s gemaakt in de Holle-beetse-vennekampen, een natuurgebied naast Sellingen. Dit is een prachtig natuurgebied, vooral in de vroege ochtend een oase van rust. Je heb hier genoeg te zien, veel reeën die helemaal niet bang voor je zijn en rustig naar me zitten te kijken terwijl ik foto’s aan het maken ben. Je kan echt merken dat er veel regen is gevallen want het is behoorlijk nat en modderig. Om op de juiste plek te komen om een foto’s te maken, heb ik door heel wat plassen moet lopen. Geen aanrader met dit koude weer, maar je moet wat over hebben voor een mooie foto.

De foto

De foto heb ik genomen op een statief met mijn Canon Eos 1200 en Tamron groothoek lens 10 / 24 mm. Ik probeer altijd verschillende positie uit en verander op het laatst moment nog wel eens. Zo blijf ik toch actief bezig en vaak levert het mooie foto’s op. De eerste foto heb gemaakt langs een bevroren vennetje met de zon die op komt boven de horizon in de verte. Ik stond eerst in een klein doorkijkje, alleen dit werkte tocht niet helmaal perfect. De takken hingen te laag en verstoorde de foto. De tweede foto heb ik gemaakt voor een grote boom recht tegen de zon in. Met tegenlicht krijgt de boom een mooi contrast en springt hij tegen de blauwe achtergrond uit. Holle beetje vennekampen

Holle beetse vennekampen

 

Resultaat

De eerste foto is goed gelukt, het ijs op het vennetje is scherp in beeld en de zon die opkomt boven de horizon zorgt voor een mooi gekleurde lucht. De tweede foto is het zwarte contrast van de boom heel mooi, alleen de vlekken van de zon in de foto zijn niet zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.