Lightpainting fotografie

Voornemen

Het is dan eindelijk gelukt; mijn lightpainting foto. Het was even zoeken hoe ik de foto het beste kon maken. De eerste keer heb ik het geprobeerd met een goedkope zaklamp, maar dat was geen succes. Deze keer heb ik spetterkaarjes gebruikt en dat heeft goed uitgepakt! Ik heb de smaak te pakken met het creatief fotograferen. En voornemens horen bij het nieuwe jaar [iedereen nog de beste wensen], dus mijn goede voornemen is om te proberen om iedere week mezelf uit te dagen om een creatieve foto te maken. Daar zal ik natuurlijk een blog over bijhouden. Als iemand nog tips of een leuk idee heeft voor een creatieve foto hoor ik het graag?

Lightpainting
Lightpainting

Light painting

De foto heb ik gemaakt op een statief met een groothoeklens van Tamron 10 tot 24 mm. De camera op manual focus, auto focus werkt niet goed in het donker.

 • sluitertijd van 30 sec
 • iso 100
 • diafragma van f11

Het was even proberen wat de juiste afstand was. Ik stond eerst te ver weg van de camera waardoor de cirkels te klein waren. Na een paar foto’s en een beetje uitproberen, heb ik de foto gemaakt op ongeveer 3 meter afstand van de camera. Ik heb grote spetterkaarjes van 70 cm gebruikt. Dit geeft een gaaf effect in de foto.

Lightpainting
Lightpainting

Bewerking

Bewerking gedaan in Lightroom:

 • Lenscorrectie;
 • Witbalans op bewolkt gezet;
 • Foto uitgesneden zodat de focus op het midden ligt;
 • Hooglichten op + 15;
 • Schaduw op +10;
 • Helderheid +15;
 • Levendigheid +15;
 • Verzadiging +15;
 • masker om de cirkel te verscherpen.

Eindresultaat

Ik ben blij met het resultaat, het is een mooie foto geworden. Het was wel een uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Ik heb veel gehad aan Youtube. Er staan heel veel filmpjes op waar je veel tips vandaan kan halen. De mogelijkheden zijn onbeperkt, je creativiteit kan je echt kwijt met Light painting. Deze keer een simpele cirkel, maar ik zit vol met ideeën wat ik in de toekomst wil doen met Light painting. Vooral werken met verschillende kleuren en flitsers lijkt mij een uitdaging.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.