Avond fotografie met lichtstralen van auto’s

Creatief fotograferen

Deze week weer een creatieve foto gemaakt. Afgelopen week had ik als onderwerp het oog. In het artikel van vorige week had ik het over dat ik light painting wil proberen. Ik heb het geprobeerd en was nog niet helmaal  tevreden over het resultaat. De zaklamp die ik gebruikte was te zwak om een duidelijk patroon te maken. Ik hoop volgende week wel een mooie foto met light painting te maken. Wel heb ik deze week een foto gemaakt in de avond in het pikke donker, met een lange sluitertijd en langsrijdende auto’s  met groot licht. De foto is goed gelukt vooral de lichtstralen van de auto’s is mooi geworden.

Avond fotografie
Avond fotografie lichtstralen auto

 

De foto

De foto heb ik gemaakt op de oprit voor ons huis. Er is onlangs en nieuw project van straatverlichting geweest in het buitengebied waar ik woon. De bestaande straatverlichting is weggehaald en er is energie zuinige led verlichting voor in de plaats gekomen. Er zijn heel wat lantaarns verdwenen en de led verlicht is een stuk minder fel, dit om lichtvervuiling tegen te gaan in het buitengebied. Doordat er weinig licht is waren de condities perfect om deze foto te maken. Ik heb de foto gemaakt op een statief met een groothoeklens van Tamron, 10- 24 mm.

De instellingen waren:

  • Iso             100
  • Diafragma  f11
  • Sluitertijd    30 sec

De lange sluitertijd geeft het effect van de licht straal op de foto. In werkelijkheid waren dit 4 auto’s achter elkaar. De auto voorop had groot licht aan.

 

Bewerking

Ik heb de foto bewerkt in Lightroom.

  • lens correctie;
  • de foto is iets uitgesneden;
  • met het aanpassingen penceel is het water iets er heldere gemaakt door de hooglichten, contrast en de schaduw er beetje uit te halen en heb de temperatuur wat aan gepast;
  •  ik heb gebruikt gemaakt van een  Lightroom voorinstelling: recent verleden.

 

Eindresultaat

Het is een mooie foto geworden. Niet helemaal de foto die ik wilde maken, maar de light painting foto ga ik  volgende week opnieuw proberen te maken. Ik vond het leuk om eens wat nieuwe dingen te proberen. Ik fotografeer niet vaak in het donker en al helemaal niet met deze lange sluitertijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.