Namibie it is!!

Roer om

Na een zwaar 2017, een jaar met rug klachten en het verlies van mijn lieve schoonzus. Dit alles zet je wel even aan het denken. Dus daarom hebben mijn vrouw en ik besloten dat het tijd is om het roer om te gooien. Ik heb omslag genomen en ga voor mezelf beginnen. Ik heb al een kleinschalige kwekerij en ga dit verder uitbreiden. Ook ga ik meer tijd stoppen in het fotograferen en proberen dit naar een hoger en professioneel niveau te tillen. Ik zie 2018 vol goede moed tegemoet en heb er zin in. Om 2018 direct goed te beginnen hebben we een reis geboekt, Namibie it is!

Namibie
Namibie

Tickets

De tickets zijn geboekt, 1 februari vliegen wij naar Windhoek Namibie. De kosten van de vlucht vielen 100% mee. We vliegen vanuit Koln Duitsland met Eurowings, een rechtstreekse vlucht voor 500 euro p.p. Veel goedkoper kan het volgens mij niet. Eén keer per week, op donderdag, gaat er een rechtstreekse vlucht van Koln Duitsland naar Namibie Windhoek voor 460 euro. Dit is exclusief ruimbagage.

4×4

We komen aan in Windhoek waar we drie nachten blijven. En dan komt het gaafste, we hebben een dikke 4×4 gehuurd voor 25 dagen. De pick-up heeft een tent op het dak en alle benodigde kampeerspullen. Op deze manier blijft het allemaal betaalbaar en we zijn vrij om te gaan en staan waar we willen.

4x4
4×4

De pick-up hebben we gehuurd via een Nederlands maatschappij, 4×4 Selfdrive. Wij vonden dit heel fijn want we hebben veel informatie gekregen over hoe het allemaal in elkaar steekt met verzekeringen. Let hier wel op! Je kunt makkelijk daar een auto huren, maar de verzekering is nog een ingewikkeld en duur verhaal. Je kunt je overal voor verzekeren banden, enz, maar als je dan de kleine letters leest ben je off-road weer niet verzekerd en valt waterschade ook niet onder de dekking. Aangezien de wegen in Namibië voornamelijk gravelwegen zijn, hebben wij een verkering afgesloten bij de Europeesche Verzekeringen die de meeste kosten dekt. Echter 100% dekking was nergens verkrijgbaar.

Zin in

Wij zijn ons druk aan het voorbereiden, routes aan het bekijken en het hotel voor de eerste nachten is geboekt. Altijd leuk om weer een reis te plannen en voor te bereiden. Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover en mogen we roadtrippen door Namibië.

We zullen regelmatig hier foto’s plaatsen en een blog bij houden!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.